HACCP – ISO
Συστήματα Ποιότητας

Συστήματα Ποιότητας HACCP – ISO

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων διασφάλισης
της ποιότητας σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα ξεκινώντας από το
αγρόκτημα της πρωτογενούς παραγωγής στην α΄ μεταποίηση, τυποποίηση,
διακίνηση, αποθήκευση μέχρι το τραπέζι και το πιάτο του τελικού
καταναλωτή.

Η μελέτη και εφαρμογή συστήματος HACCP ( Hazart Analysis Critical
Control Point ) υποδεικνύει ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο που
ακολουθούμε σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος για τον
εντοπισμό και αποτροπή των κινδύνων που μπορεί να είναι βιολογικοί,
Φυσικοί, Χημικοί, ξένες ύλες κ.λ.π. και μπορεί να επηρεάσουν την
υγιεινή κατάσταση ενός τροφίμου.

Η μελέτη και εφαρμογή ενός συστήματος ISO υποδεικνύει τις ενέργειες
και τους χειρισμούς που προστατεύουν την ποιότητα του τελικού
προϊόντος.

Σήμερα οι μελέτες – εφαρμογές σε συστήματα ποιότητας χρηματοδοτούνται
από διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσω Κοινοτικών Πόρων σε ποσοστό από
50% έως 75%.

Ο Ιωάννης Π. Βορβίλας υπεύθυνος της DEVELOPMENT & QUALITY CONSULTANTS
είναι Γεωπόνος τελειόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών του
Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων , Ειδικός Οινολόγος. Το 2004
απέκτησε το πιστοποιητικό του επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης
Ασφάλειας Τροφίμων από την TUV AUSTRIA HELLAS μέλος του ομίλου TUV
CERT . Διαπιστευμένος στα μητρώα εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ.